Dermapen

Dermapen

Dermapen är en kontrollerad skada i huden med hjälp av 16 sterila nålar som går ner i huden 1920 gånger per sekund vilket gör att huden vill reparera skadan och börjar producera nytt kollagen och nya kapillärer. Resultatet blir en förening och en förbättring av hudens struktur och kondition.

Dermapen kan jämföras med fraktionerad laser men biverkningarna är mycket färre och återhämtningen kortare. Behandlingen kan utföras på alla hudtyper och hudfärger. Behandlingen avslutas med en kylande och lugnande ansiktsmask.

Erbjudande! Testa första behandling till ord. pris, behandling nr. 2-6 lämnar vi 20% rabatt på ord. pris vid max 6 veckor ifrån senaste besök.

Dermapen

Ansikte, 45min
Ansikte/hals, 60min
Ansikte/hals och dekolletage, 75min
Enbart ögon och mun, 30min
Enbart hals eller händer, 30min
Bristningar mage/bröst, 75min
Acne rygg, 75min

Hitta närmsta salong
Vanliga frågor om Dermapen

Dermapen rekommenderas till

– Huduppstramningar/föryngring
– Fina linjer och rynkor
– Stora porer
– Oren hud eller acne
– Ärr, inkl. acneärr, kirurgiska ärr och brännskador
– Hudbristningar
– Alopecia (håravfall)
– Rosacea, perioral dermatit (ej blommande)

Efter behandlingen syns en lätt rodnad som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig redan efter några timmar.

Hur många behandlingar behövs?
I en kur rekommenderas 3-6 behandlingar med 2-6 veckors mellanrum, men även enskata behandlingar kan ge resultat beroende på vad och var man vill behandla.

Är behandlingen smärtsam?
Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite. Om man går djupare känns det såklart mer. Ingen bedövning brukar behövas vid hudföryngring, men vid behandlingar av ärr kan man lägga på en bedövningskräm en halvtimma innan som hjälper mot smärta.

Hur ser man ut efter en behandling?
Efter en behandling syns en rodnad och /eller svullnad i ca. 12-48 timmar beroende på hur känslig huden är. Det kam också hetta och svida i ansiktet. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandling. Man är fullt återställd inom 4-5 dagar.

Hyperpigmentering kan alltid uppstå efter behandling. Har man tidigare fått detta eller har anlag för hormonella pigmenteringar är risken större.

Undvik följande de första 2 dagarna efter behandling
– Kontakt med solen
– Aktiv solning
– Intensiv träning
– Andra hudbehandlingar i samma område
– Starka hudvårdsprodukter (t.ex. Retinol och Aha-syror)
– Alltför het dusch, bad eller bastu
– Bad i hav eller pool

Före- & efterbilder