Fransförlängning

Fransbehandlingar

Tack vare individanpassade behandlingar och franssättningarna har vi kunder i alla åldrar. Dock har vi 18-årsgräns oavsett målsmans underskrift eller ej. Våra certifierade fransstylister arbetar både med singel- och volymfransar.

Fransar - Nysättning

Nedan följer ett urval av våra populäraste tjänster. Priser hittar du på din salongs undersida.

Volym Nysättning 120min
Volym Nysättning, tidigare kund 120min
Singel Nysättning 120min
Singel Nysättning, tidigare kund 120min
Skonsam borttagning av fransar 30min

Hitta närmsta salong
Fransar - Påfyllning

Nedan följer ett urval av våra populäraste tjänster. Priser hittar du på din salongs undersida.

Volym Påfyllning 3 veckor 60min
Volym Påfyllning 3,5 veckor 75min
Volym Påfyllning 4 veckor 90min
Volym Påfyllning, från annan salong 90min
Volym Quick Fix 45min
Volym Akutpåfyllning 5-10 fransar 15min

Singel Påfyllning 3 veckor 60min
Singel Påfyllning, från annan salong 90min
Singel Quick Fix 45min

Hitta närmsta salong
Ögonbryn och fransfärg

Nedan följer ett urval av våra populäraste tjänster. Priser hittar du på din salongs undersida.

Brynfärgning 15min
Brynplockning 15min
Brynplockning och färgning 30min
Brynplock, bryn och fransfärgning 30minÖgonfransfärgning 15min

Hitta närmsta salong
Skötselråd

Fransförlängning – Perfekt för dig som vill ha naturligt vackra ögonfransar
Fransförlängning är ett hantverk som kräver precision, skicklighet och känsla för formgivning. Vi utför idag fransförlängning på flertalet av våra salonger. Här nedan följer våra skötselråd för dina fransar:

En fransförlängning tar ca 2 timmar första gången, därefter görs en påfyllning av fransarna ungefär var tredje vecka. Detta kan variera och är beroende på kundens egen växtcykel vilket normalt är 6-8 veckor.

Vid påfyllning av fransarna skalar man av och tar bort lösa och utväxta fransar, samt limmar på nya. Fransarna limmas på en och en och separeras noggrant under arbetets gång så de inte limmar ihop med varandra.

Fransförlängning med både klassiska singelfransar och volymfransar
Volymfransar är tunnare än ”vanliga” fransar och fästs i knippen om ca. 2-6 fransar på den naturliga ögonfransen vilket gör att man får ett fylligare resultat på sin fransförlängning. Detta kallas även 2D, 3D etc beroende på hur många fransar som fästs i knippet. Singelfransar är en enstaka frans man fäster på den egna fransen. Singelfransar är en enstaka frans som man fäster på den egna fransen. Väljer du singelfransar kan du alltså aldrig mer få mer fransar än vad du själv redan har i dig själv. Med volym, som är mycket tunnare fransar, kan man sätta flera fransar på en frans. Upp till 2-6 fransar per egen frans. Så är du ute efter tätare fransar, och inte bara längre, är volymfransar en metod som skulle passa dig och din fransförlängning. Idag har vi endast Volume under utbildning till rabatterat pris på våra salonger.

Längd och tjocklek anpassas efter önskemål men även efter kundens egen längd, form och förutsättning. Fransarna vi använder är av syntet och finns i olika böj, tjocklek och längd.

Fransarna skall appliceras en och en och vara noggrant separerade så de kan växa och därefter lossna på naturlig väg. Sitter fransarna ihop med varandra är det risk att de rycks ut eftersom fransarna växer i olika hastighet och därmed rubbar den naturliga växtfasen.

Vi på Intermezzo har en 18-årsgräns på alla behandlingar inom fransförlängning. Detta gäller oavsett ifall målsmans tillåtelse finns eller ej.

Inför en fransförlängning & underhåll
Undvik att böja din fransförlängning med en ögonfransböjare samt permanent fransböjning. Detta gör det svårare för fransarna att fästa.

Såhär underhåller du din fransförlängning
– Det tar 24 timmar för limmet att härda ordentligt. Undvik därför ångande dusch, bad och bastu under dessa timmar.
– Tvätta och rengör ögon och fransar ofta med mjuka fingrar i ljummet vatten med en mild skumtvål, vi rekommenderar den vi själva använder och säljer i vår egna shop. Gnugga ej. Badda sedan lätt med en handduk.
– Undvik oljebaserad mascara, övrigt smink samt ansiktskräm runt ögonen då detta påverkar hållbarheten.
– Sov inte på sidan med fransarna i kudden utan sov helst på rygg.

Garanti-information
Din fransstylist arbetar i ett rum med en exakt luftfuktighet som gör att limmet på dina fransar ska hålla så länge som möjligt och få ett så vackert resultat som möjligt på din fransförlängning. Ändå finns vissa faktorer som gör att du tappar flera fransar vissa perioder, se nedan:

– Din egen frans livscykel är normalt 6-8 veckor. Den faller sedan naturligt av och en ny frans växer ut. Vissa personers fransar byts ut snabbare, de måste ofta komma tillbaka redan efter ca. 2 veckor för påfyllning av sin fransförlängning. Så vet du att ditt hår och naglar växer snabbt gör förmodligen dina fransar också det.
– Det är normalt att tappa mellan 3-8 fransar per dag. Det är vanligt att man tappar mer fransar på ena ögat.
– De flesta personer har mer än 50% av sina lösfransar kvar efter ca. 3-4 veckor. Det är då vi rekommenderar att komma tillbaka för en påfyllning. Hållbarheten kan variera i olika cykler, samt att man kan tappa fransarna ojämnt.
– Du som har oljiga hårstrån. Säger sig självt. Limmet fäster bättre på ”torra” fransar.
– Det som kan påverka hur din fransförlängning sitter är bl.a. stress, hormoner, graviditet, mediciner, i vilken miljö du vistas i på dagarna, torr/fuktig luft, samt hur du tar hand om dina fransar allmänt.
– Ju mer man pillar och drar, gnuggar och tar på fransarna desto mer sliter du på din fransförlängning.

Hitta närmsta salong